Ayrıca her hafta, seçili ürünlerde yaptığımız lezziz kampanyalarımıza, Kampanyalar sayfamızdan ulaşabilirsiniz :)
Ayrıca her hafta, seçili ürünlerde yaptığımız lezziz kampanyalarımıza, Kampanyalar sayfamızdan ulaşabilirsiniz :)
Katalog Görünm
Liste görünümü
Glutensiz ürünler çölyak hastalara, bu hastalıktan kaynaklanan şikayetlerini en düşük seviyeye indirmek için uygulanan gluten diyeti süresince tüketmeleri tavsiye edilen ürünlerdir. Esasında bu hastalığın kesin bir tedavisi olmamasından dolayı, gluten diyeti de hastaların ömür boyu uymaları gereken bir diyettir. Glutensiz ürünler denildiği zaman, normal besin maddelerinden farklı ürünler anlaşılmamalıdır. Gluten hassasiyeti bulunmayan bireylerin tükettikleri ürünlerin, glutenden arındırılmış bir şekilde işlenmeleri ve paketlenmeleri ile bu ürünler ortaya çıkmaktadır. Özellikle son dönemlerde çölyak hastalığına karşı bir bilincin oluşması, glutensiz ürünlerin çeşitlenmesi konusunda da itici güç oluşturmuştur. Önceki dönemlerde çölyak hastaları için gluten içermeyen ürünlere erişmek son derece zorken, günümüzde bu durum daha kolay bir hal almıştır.
Gluten hassasiyeti olan kişilerin yanı sıra kilo problemi yaşayan bireyler açısından da glutensiz ürünlerin katkısı büyüktür. Sindirim sistemi tarafından en zor emilen maddelerden biri olan gluten, genetik olarak kilo almaya meyilli olan kişilerde kilo alımını tetikleyebilmektedir. Herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bireylerin sindirim sistemlerinin daha etkin bir şekilde işleyebilmesi adına da glutensiz ürünlerin sağlamış olduğu katkı büyüktür.
Çölyak hastalarına tanı koymanın giderek daha kolay hale gelmesi ve buna bağlı olarak hasta sayısının artış göstermesi, glutensiz ürünler satan işletmelerin varlığını ve sayılarının artmasını zorunlu hale getirmiştir. Paketli ürünlerin yanı sıra, tamamen glutensiz hammaddeler kullanılarak hazırlanan el yapımı ürünleri bu tür işletmelerden temin edebilmek mümkündür. Bu ürünler arasında pasta, poğaça, börek, ekmek, kurabiye ve şerbetli tatlılar ön plana çıkmaktadır. Ayrıca börek, kete ve diğer yöresel el lezzetleri de gluten hassasiyeti olan kişiler için özel olarak üretilmektedir.
El yapımı glutensiz ürün satın alınan yerlerin güvenilir olmasına azami derecede özen gösterilmesi gereklidir. Zira yalnızca yapılan ürünlerde glutensiz malzeme kullanılması yeterli deÄŸildir. Bununla birlikte kullanılacak fırınların ve diÄŸer mutfak aletlerinin de daha önce gluten içeren herhangi bir madde ile temas etmemiÅŸ olması gereklidir. Günümüzde yalnızca glutensiz ürünler üreten iÅŸletmelerin sayısından artış görülmektedir. Özellikle internetin getirdiÄŸi olanaklar sayesinde bu ürünlere Türkiye’nin dört bir yanından eriÅŸim saÄŸlayabilmek mümkündür.